Една от ключовите фигури в състава на Италия е Николо Барела. 27-годишният халф е готов да се нагърби с отговорността да поведе „адзурите“ към втора поредна титла от Европейско първенство, след като тимът спечели форума през 2021-а година.

Полузащитникът на Интер дебютира с националния екип през 2018-а година и оттогава има 53 мача за тима, а в последната контрола срещу Еквадор дори бе с капитанската лента. Тогава той се отплати за доверието на новия селекционер Лучано Спалети с гол в края при победата с 2:0.

Спонсорирано

ПОДГОТВИ СЕ ЗА ЕВРО 2024 С EON

С EON SPORTS MODE получаваш цялата статистика за мачовете в реално време - тъчове, засади, нарушения, смени и още много информация. Прочети повече

Николо Барела напоследък е в добра форма за клубния си тим и записва силни представяния в Серия А, а Интер все пак по категоричен начин вдигна и титлата. Съвсем нормално е всички погледи да са насочени към халфа. 27-годишният футболист обича да е в ролята на плеймейкър и да контролира играта на отбора си. Силните страни на Барела са именно подаванията и погледа върху случващото се на терена. В квалифкациите за UEFA EURO 2024 той игра в седем мача, отличавайки се с три асистенции.

Николо Барела е офанзивен полузащитник, който ще има ключова роля в състава на Спалети за Европейското първенство. Играчът вече натрупа достатъчно опит, както на клубно, така и на национално ниво и е готов да поведе Италия на форума в Германия това лято. Задачата обаче няма да е никак лесна, все пак "адзурите" ще трябва да премерят сили с Испания, Хърватия и Албания в Група "В".