Интер победия Каляри с 3:1 като гост в мач от 37-ия кръг на Серия А. "Нерадзурите" поведоха с две попадения чрез Матео Дармиан (25) и Лаутаро Мартинес (51), но Харалампос Ликоянис (54) намали в началото на втората част. Крайният резултат бе оформен с втори гол на арежентинеца в 84-ата минута. 

Gulliver/GettyImages
30 снимки

По този начин всичко в Серия А ще се реши в последния кръг, след като Милан води с две точки на Интер и му трябва една, за да стане шампион. От своя страна Каляри е 17-и и ще чака също развръзката в последното завъртане в Калчото.

Гостите стартираха по-агресивно срещата и създадоха първата голова опасност в мача. В 3-ата минута Перишич стреля по земя от дистанция и вратарят Алесио Краньо трябваше да прави първо спасяване.

В 6-ата минута и Чалханоолу обстрелва вратата на съперника с интересен шут от воле, но не успя особено да затрудни съперниковия вратар, който уверено улови.

Три минути по-късно Ликоянис отправи страхотен шут извън наказателното поле и Самир Ханданович трябваше да прави страхотно спасяване.

Интер можеше да поведе в 11-ата минута, когато гол на Милан Шкриняр не бе зачетен. След центриране от фаул бранителят стреля с глава в гредата, топката се върна и рикошира в тялото му и влезе във вратата. След разглеждане с ВАР се оказа, че е имало игра с ръка на словака и това бе причината попадението да не бъде зачетено.

В 20-ата минута домакините отново показаха зъби, като Марин отправи доста опасен удар по земя, профучал до гредата.

Пет минути по-късно "нерадзурите" откриха резултата. Перишич центрира отляво и намери Дармиан на далечната греда, а той надскочи прекия си пазач и отбеляза с глава за 0:1.

В началото на второто полувреме аржентинският нападател се реваншира и направи резултата 0:2. В 51-ата минута той получи дълъг пас, зае по-добра позиция от прекия си пазач и с удар през краката на вратаря успя да се разпише и да удвои преднината на своя тим.

Каляри обаче бързо върна интригата. В 54-ата минута Хараламбос Ликоянис отправи страхотен диагонален шут извън наказателното поле и не остави шансове на Ханданович за 1:2.

Сардинци създадоха още една добра възможност в 68-ата минута, когато Кейта Балде се отскубна сам срещу вратаря, опита да го прехвърли, но прати топката доста високо, а след това се сблъска с Ханданович, но съдията нямаше как да даде дузпа за подобно нещо.

КАЛЯРИ - ИНТЕР 1:3

0:1 Матео Дармиан 25'

0:2 - Лаутаро Мартинес 51'

1:2 - Харалампос Ликоянис 54'

1:3 Лаутаро Мртиенс

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

КАЛЯРИ: Алесио Краньо, Лука Чепатели, Джорджо Алтаре, Далберт, Алберто Граси, Марко Рог, Разван Марин, Раул Беланова, Харалампос Ликоянис, Жоао Педро, Леонардо Паволети

Треньор: Алесандро Агостини

ИНТЕР: Самир Ханданович, Милан Шкриняр, Стефан де Фрай, Алесандро Бастони, Николо Барела, Марсело Брозович, Хакан Чалханоглу, Матео Дармиан, Иван Перишич, Лаутаро Мартинес, Един Джеко

Треньор: Симоне Индзаги