Футболистът на Аталанта, Хосе Луис Паломино, коментира тежкото положение, в което се намира светът заради пандемията от коронавирус. Бергамо е в един от най-засегнатите от заразата италиански райони, а бившият защитник на Лудогорец призна, че първоначално ситуацията е била подценена.

"В Бергамо сме много тъжни, защото от този свят си отидоха много добри хора. Надявам се Бог и Дева Мария да пазят близките ми, както и всички в Аржентина. През декември си говорехме, че вирусът от Китай няма как да стигне до нас, а ето какво стана. Правителството в Аржентина взе мерки навреме, но хората трябва да знаят, че най-важното е да си стоят вкъщи“, заяви аржентинецът пред изданието в родината си "Ла Гасета“.

Бранителят е в изолация заедно с приятелката си и наскоро родената им дъщеричка.

"Навън има съвсем малко хора, които отиват до супермаркетите или аптеките. Никой не очакваше подобно нещо", заяви Паломино, който прекара година в състава на "орлите".

Защитникът има почти 100 мача с екипа на Аталанта, който се представяше повече от добре в Серия А, и мечтае за повиквателна от наставника на Аржентина - Лионел Скалони.

"За мен ще е сбъдната мечта Лионел Скалони да ме повика в националния отбор, а това може да стане само, ако Аталанта продължи да играе силно“, призна Паломино.