Симон Кяер ще напусне Милан края на сезона, обяви агентът му Микел Бек. 35-годишният защитник е капитан на националния отбор на Дания. 
 
„Договорът изтича това лято и тогава Симон ще напусне Милан. В това няма драма и страните се разделят в пълно разбирателство. Това е естествено сбогуване с клуба, в който Симон игра повече от четири години. Сега това изглежда като правилното решение. Преди много години Симон ми каза, че иска да играе за Милан един ден и тази мечта се сбъдна по най-красивия начин. 
 
Мечтите и амбициите му бяха да помогне на клуба да се върне там, където трябва да бъде – на върха на италианския футбол. Когато Симон пристигна в Милан, отборът беше под средата на класирането в Серия А. Но той успя - изигра над 120 мача, стана шампион, а миналия сезон стигна до полуфиналите на Шампионската лига“, каза Бек пред bold.dk.
 
Още не е ясно къде ще продължи кариерата на Кяер. Той предпочита да направи своя избор след европейското първенство, въпреки че предложения и сега не липсват. В момента е контузен, но прави всичко възможно да се възстанови за края на сезона в Италия и да е напълно готов за Евро 2024.
 
Симон Кяер е част от “росонерите” от лятото на 2020 година, когато пристигна срещу 3.7 милиона евро от Севиля. В кариерата си е играл за още три италиянски клуба - Аталанта, Рома, Палермо, както и за Лил, Фенербахче, Волфсбург и Мидтиланд.