Звездата на Португалия Кристиано Роналдо може и да отпадна в полуфинала на Евро 2012 от Испания, но е „уверен“, че той ще бъде новият кавалер на Златната топка.

Играчът на Реал Мадрид забоде 60 гола през сезона, с което значително помогна на своя тим да стигне до първа титла в Испания от 2008 г. насам, а на европейския шампионат предвождаше националния тим на своята родина.

„Златната топка? Винаги съм уверен в себе си“, заяви Роналдо. „Всяка година опитвам да я спечеля. Зависи от хората, които избират победителя, но аз съм уверен, че ще я спечеля.“

През последните два сезона, когато Златната топка и наградата на ФИФА за Играч на годината се обединиха, отличието неизменно бе печелено от Лионел Меси.

„Доволен съм от представянето си през този сезон както за клуба си, така и за националния отбор. Очаквах малко повече от полуфинала, като се има предвид как се представихме, но аз се гордея от работата, която свършихме, гордея се със съотборниците си и съм горд от своя наставник“, завърши Роналдо.