Бившият наставник на Реал Мадрид Жозе Моуриньо коментира раздялата между Кралския клуб и Кристиано Роналдо. Петкратният носител на „Златната топка“ премина в Ювентус и ще носи екипа на „бианконерите“ до 2022 година.

Специалния заяви, че може да се съжалява за напускането на футболист от ранга на португалския му сънародник, но все пак отчете, че институцията Реал Мадрид е над всеки футболист.

„Всички знаят кой е Роналдо. Всички знаят и кой е Реал Мадрид. Разбира се, може да страдаш за играч като Кристиано Роналдо. Но също така не бива да забравяме, че клубът е над всеки футболист“, каза Моуриньо.

Откакто премина на „Сантиаго Бернабеу“ през 2009 година до лятото на 2018 година, Роналдо спечели на два пъти Ла Лига, два пъти ликува с Кралската купа, също толкова пъти „грабна“ Суперкупата на Испания.

В международен план португалецът написа история в любимата му Шампионска лига, след като вдигна купата с големите уши цели 4 пъти. Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство спечели по три пъти.

Лопетеги: Бейл ще заеме мястото на Роналдо в Реал Мадрид 

Роналдо показа класа още в първата си тренировка с Юве