Реал Мадрид сам си усложни мача, но все пак записа победа с 3:2 над Алавес на „Сантяго Бернабеу“.

Срещата от 7-ия кръг на испанското първенство вървеше спокойно за домакините до 85-ата минута, момент, в който отборът водеше с 3:0 след попадения на Лукас Васкес, Килиан Мбапе и Родриго. В края на двубоя гостите обаче само за две минути вкараха две попадения и сложиха под напрежение своя опонент.

Старши треньорът Карло Анчелоти записа своеобразен рекорд начело на клуба. Двубоят бе под номер 300 за италианския специалист начело на тима.

Реал остава на второто място в подреждането на Ла Лига със 17 точки, с една по-малко от Барселона, но и с мач повече, тъй като не са се изиграли всички мачове от кръга. Алавес е на 8-а позиция с 10 пункта. 

В следващия кръг в Испания Реал Мадрид гостува на Атлетико, а Алавес на Хетафе. Реал спечели 5 поредни срещи преди мадридското дерби.

Двубоят започна вихрено. Още в 54-ата секунда на мача Лукас Васкес засече топката в мрежата на съперника за 1:0.

В 22-ата минута Реал Мадрид оформи много бърза атака прз центъра, завършила чрез Килиан Мбапе, но френският нападател се оказа в засада, което попречи на тима на увеличи преднината си.

В 39-ата минута на мача Килиан Мбапе вече успя да реализира попадение от редовна ситуация. Френският национал направи двойно с Джуд Белингам демонстрирайки невероятна класа и умения с топката, за да може да завърши по блестящ начин за 2:0. Това е 5-ият гол за френския футболист в испанското първенство.

Веднага след подновяването на срещата след почивката, в 48-ата минута Родриго направи страхотен рейд отдясно и с премерен диагонален удар вкара за 3:0.

Ендрик, който се появи като резерва беше близо до попадението в 72-ата минута, но ударът му срещна гредата след рикошет в крака на защитник. 

Реал Мадрид не успя да опази чиста мрежа, след като в 85-ата минута Карлос Бенавидес стреля от дъгата на наказателното поле за 1:3. Само две минути по-късно гостите реализираха още един гол чрез Кике Гарсия за 2:3, което постави Белия балет под силно напрежение.

За играч на мача беше избран Килиан Мбапе. 

Стартови състави:

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Рюдигер, Милитао, Менди, Чуамени, Валверде, Белингам, Родриго, Винисиус, Мбапе

Алавес: Сивера, Новоа, Абкар, Моуриньо, Диара, Санчес, Протесони, Бланко, Лука, Конечни, Вийялибре