Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас заяви, че напускането на Лионел Меси на Барселона е било болезнено за цялото испанското първенство. Той сподели още, че не е сигуран, че причините са икономически.

“Точно както, когато напуснаха Роналдо, Пеп Гуардиола и Жозе Моуриньо, ние знаехме, че това ще се случи в определен момент. Имахме страхотен късмет да имаме двамата най-добри футболисти в света в двата най-добри отбора в света. Ла Лига имаше възможност да вземе предимство от това, за да може да заема първото място като първенство. Може би напускането на Меси бе по-болезнено, тъй като аз лично го смятам за най-добрия в историята. Той не заслужаваше да напусне по този начин не само Барселона, но и Ла Лига,” заяви Тебас.

Gulliver/GettyImages
23 снимки

Президентът на Ла Лига обаче отрече обвиненията, че той носи основната вина за напускането на аржентинската звезда, тъй като са били отказани предложенията да бъде направен компромис с финансовите ограничения за Барселона и фонд работна заплата.

“Дискутирах това с президента на Барселона Жоан Лапорта този казус, както и с борда на директорите. Търсеха се решения, ако причините бяха икономически, но ако са други, то тогава не мога да давам оценки. Смятам, че нещата ще се изяснят, когато Барселона публикува цифрите и тогава ще разберем дали Меси наистина е можел да остане или не. Аз уважавам решението на клуба, но нещата трябва да бъдат казани такива, каквито са. Дали причините са икономически не мога да кажа със сигурност,” завърши шефът на Ла Лига.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.