Франция стартира участието си на UEFA EURO 2024 с мач срещу Австрия. Срещата от група D е днес от 22:00 часа в Дюселфорф. Сблъсъкът ще се предава пряко по DIEMA SPORT 3, както и НА ЖИВО С КАРТИНА в Gong.bg.

"Петлите" са определяни от мнозина за големия фаворит за спечелване на турнира, докато възпитаниците на Ралф Рангник се намират в страхотен подем в последно време. 

И двата отбора се представиха отлично в квалификациите. Франция загуби само две точки в своята група, докато Австрия остана на точка от Белгия. 

“Петлите” достигнаха до финала на три от последните си четири участия на големи първенства. На последното Европейско първенство възпитаниците на Дидие Дешан обаче отпаднаха още на осминафиналите от Швейцария. Сега отборът е устремен към спечелването на турнира. 

Австрия се представя много силно при Рангник, който наскоро отказа да стане треньор на Байерн. Тимът ще се опита да подобри статистиката си срещу Франция, тъй като има само една победа при последните 10 сблъсъка между двата отбора.

Съдия на мача е испанецът Хесус Хил Мансано.