Отборите на Украйна и германия сътвориха истински спектакъл за феновете на Олимпийския стадион в Киев. Двата тима завършиха 3:3 в приятелски двубой на арената, която ще приема двубои от Евро 2012. Съставите на Украйна и Германия също са сред участниците на европейските футболни финали, а мачът бе подготовка за срещите „на високо равнище“ догодина.

Любопитното е, че домакините имаха редица контузени играчи преди мача, но въпреки това играха като равен с равен със своя именит съперник. В 28-та минута и резултатът вече бе открит, при това в полза на Украйна чрез Ярмоленко. В 36-та минута домакините вече водеха с 2:0, немската защита не успя да се справи навреме и остави сам Евгений Коноплянка, вкарал втори гол за Украйна.

Само 120 секунди по-късно Тони Кроос нанесе страхотен удар далечния ъгъл на вратата, за да намали разликата до 2:1.

Малко преди почивката обаче домакините дръпнаха с 3:1. В 45-та минута Назаренко с мощен шут отдалеч вкара още един гол, за да зарадва домакините на обновения Олимпийски стадион в Киев.

Немската машина обаче заработи след почивката и още два гола бяха върнати във вратата на съперника. Първо, в 65-та Ролфес намали на 3:2, а още 10 минути по-късно Томас Мюлер навлезе отляво в наказателното поле, за да стреля за крайното 3:3.