Развръзката след последните три мача в Група B от квалификациите за Евро 2012 отредиха Русия да се класира за финалите в Полша и Украйна догодина. „Сборная“ буквално разгроми Андора с 6:0 на „Лужники“ в Москва. Второто място и шанса на баража е за Република Ирландия, след победа с 2:1 над Армения.

Русия изля цялото си желание да играе на европейското първенство върху Андора. Още в 5-та минута Алан Дзагоев даде преднината. В 26-та след грешка на вратаря Хосе Гомес, Сергей Игнашевич удвои за 2:0. Само три минути по-късно Роман Павлюченко направи резултата класически след пас на Глушаков.

Още преди почивката резултатът стана 4:0. Отново Алан Дзагоев се разписа, за да вдигне за пореден път феновете на Русия на крака. В 59-та минута Денис Глушаков с глава направи резултата 5:0. В 78-та и Динияр Билялетдинов реши, че може да се разпише за 6:0.

В другия мач от групата Република Ирландия победи с 2:1 като домакин Армения. Гостите останаха с човек по-малко още в 27-та минута след червен картон на Березовски. Лошите новини за Армения продължиха, след като Алексанян си отбеляза автогол. В 60-та минута Дън удвои, а за крайното 2:1 се разписа Михтарян в 62-та минута. В 81-та минута и ирландците останаха с човек по-малко, но това с нищо не промени финалния резултат.

В последния мач от групата Македония и Словакия не успяха да се победят и завършиха 1:1. Пирошка вкара за гостите в 54-та минута, а изравнителното попадение за македонците реализира Новески в 79-та.

Крайно класиране в Група В:

1. Русия 23 точки

2. Република Ирландия 21 точки

3. Армения 17 точки

4. Словакия 15 точки

5. Македония 8 точки

6. Андора 0 точки