Полските организатори на Европейското първенство по футбол се опитват да намалят цените на хотелите в градовете-домакини на мачове по време на Евро 2012.

Това съобщи днес министърът на спорта и туризма на Полша - Йоана Муха, по време на телевизионния мост Варшава - Киев „100 дни до Евро 2012“.

„Ние водим преговори с властите на градовете-домакини и се опитваме да ги убедим, че Евро 2012 не е последният път, когато ни идват гости“, каза полската министърка на спорта Йоана Муха.

„Гостите трябва да бъдат посрещнати така, че да искат да се върнат. При високи цени на хотелите те няма да имат желание да се върнат“, коментира Муха.

Ако собствениците на хотели в градовете-домакини на мачове от Евро 2012 вдигнат рязко цените на хотелските стаи по време на първенството, организаторите ще осигурят настаняване на запалянковци в съседните райони.

„Ние сме в състояние да осигурим на нашите гости пътуване до стадионите даже от хотели, разположени на разстояние 100 километра“, каза полската министърка на спорта Йоана Муха.