Изпълнителният директор на дирекцията по събитията към УЕФА Дейвид Тейлър разкритикува високите цени в Полша и Украйна преди Евро 2012.

Тейлър обясни, че някои хотели в Украйна са надули цените, и това ще откаже много фенове да посетят мачовете от Европейското първенство. „Имаме известни притеснения с високите цени, които са поставили хотелите в Украйна,“ заяви Тейлър. „Разбира се, УЕФА не може да се меси в това, ние не управляваме хотелите.“

„Смятаме обаче, че така не се създава много добър имидж – да се опитват да измъкнат възможно най-много от феновете. Някои от цените, които виждаме в хотелите в Украйна са много над тези, които смятаме за нормални,“ продължи той.

„Разговаряме с управниците, с хотелите, опитваме се да им обясним колко е важно да се поставят някакви разумни цени, които да накарат хората и в бъдеще да се връщат с удоволствие в Украйна. Трябва да си прекарат добре, а не да бъдат стряскани с ужасно високи цени,“ казва още Тейлър.

„Знаем, че в Украйна принципно има по-малко хотели, така че цените там винаги ще бъдат по-високи от тези в Полша, и това е още един проблем,“ добавя по темата той.

Дейвид Тейлър насочи вниманието и към още един проблем – транспорта в двете страни, домакини на Евро 2012.

„Искаме да сме сигурни, че проблемите с транспорта в Полша са разрешени. Повечето от отборите ще отседнат именно в Полша, мисля, че 13 от 16-те са избрали базите си там. Инфраструктурата на Полша като цяло е по-добре развита от тази в Украйна,“ каза Тейлър по темата.

„Искаме да сме сигурни, че билетите и транспортът са уредени както трябва, и това се обсъжда в момента във всички градове-домакини,“ завърши той.