Старши треньорът на Република Ирландия Джовани Трапатони сподели своето мнение преди решаващия сблъсък с Русия от квалификациите за Евро 2012.

„Изгледах отново последните мачове на своя отбор и на националния тим на Русия. Нашите отбори са на едно ниво, можехме да имаме еднакъв брой точки със Сборая, но сега ситуацията е такава. Този мач ще бъде много важен за нас, както и оставащите“, сподели Трапатони в навечерието на срещата от Група Б.

„Мисля, че ако успеем утре да играем по начина, по който се представихме срещу Словакия, когато контролирахме двубоя през всичките 90 минути, тогава имаме шансове за успех“, добави специалистът.

„Играчите ми доказаха, че са добре организиран отбор, който може да се бори за победа във всеки мач. Русия има много добри играчи, които се състезават в Англия, Германия и най-добрите тимове в Русия, но и нашите футболисти представят силни тимове и са играчи от високо ниво“, каза още Трапатони.

„Победата над Русия ще ни позволи да оглавим групата, което ще бъде много важно в навечерието на решаващите мачове“, завърши треньорът.

Мачът между Русия и Ирландия е утре и ще се играе на стадион „Лужники“ в Москва. „Сборная“ оглавява Група Б с 16 точки, докато Република Ирландия е с 14, колкото има и Словакия.