"Ние сме доволни от жребия за баражите за място на Европейското първенство по футбол в Украйна и Полша, това заяви днес пред журналисти президентът на Естонския футболен съюз Айвар Похлак. Както е известно, естонците сензационно заеха 2-о място в своята група, след като Словения победи Сърбия и не позволи на Неманя Видич и съотборниците му да отидат на поправителен.

Така Естония ще играе в два мача на разменено гостуване с отбора на Република Ирландия.

Президентът на федерацията на Естония не скрил от журналистите, че голямото желание на всички около отбора било именно да се паднат с ирландския състав. От друга страна обаче той допълни, че Ирландия е силен съперник, а и всичките останали опции били достатъчно трудни за преодоляване.

"Не трябва да храним илюзии, че Ирландия е лек противник. Те излязоха от доста силна и равностойна група, в която се бориха още с Русия, Словакия и Армения", допълни Похлак.

Първата среща е насрочена на 11-и ноември на стадион А ле Кок Арена в Талин, а мачът-реванш е планиран за 15-и ноември в Дъблин.

Естония влезе в полезрението на българския футболен фен през февруари, когато завърши 2:2 в контрола с България. В последствие обаче този мач беше анулиран от ФИФА, след като се оказа, че е манипулиран от азиатската мафия за залагания с

дейното участие на унгарския нискоразреден рефер Колош Лендиел. Оказа се обаче, че естонците ен са толкова безобиден отбор, след като стигнаха до бараж за място на Евро 2012.