Германия и Дания завършиха 1:1 в контрола, играна в Инсбрук. Флориан Нойхаус (47) вкара за Бундестима, Юсуф Поулсен (71) се разписа за "червения динамит". Проверката бе първа от подготовката и за двата тима, които са участници в UEFA EURO 2020.  
Датчаните бяха по-активни в първите минути, но постепенно футболистите на Германия взеха инициативата и подложиха на натиск отбраната на съперника. Най-близко до гола бе завърналият се в Бундестима Томас Мюлер, но Шмайхел внимаваше и спаси. В средата на първата част Клостерман намери Нойхаус, който продължи технично към Сане, но неговият удар не намери рамките на вратата. 
 
В 35-ата минута опасно центриране на Кимих не достигна до Мюлер и Гнабри. Минута преди почивката шансът не бе на страната на Гнабри, след като ударът му срещна напречната греда.
 
В 47-ата минута центриране пресата на Германия даде резултат и топката бе отнета в половината на съперника. След продължителна атака се стигна до центриране, коуто доведе до смут в защитата на Дания. Нойхаус следеше внимателно играта и отблизо откри резултата.
 
 
Скандинавците се активизираха, а Кристиан Ериксен взе диригентската палка и на няколко пъти разсече защитата на Бундестима с майсторски пасове. Именно след негово поданаве в 70-ата Юсуф Поулсен беше изпуснат от германските защитници и с левия крак я прати в мрежата зад Нойер.
 
В 77-ата минута гредата попречи на Мюлер да ознаменува завръщането си в тима с гол, а 8 минути преди края датчаните поискаха дузпа за падане на Дамсгоорд, който бе атакуван от резервата Робен Кох. 
 
СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ
 
ГЕРМАНИЯ: Мануел Нойер, Никлас Зюле, Матс Хумелс,  Матиас Гинтер, Йошуа Кимих, Флориан Нойхаус, Лукас Клостерман, Робин Госенс, Серж Гнабри, Льорой Сане, Томас Мюлер  
 
ДАНИЯ: Каспер Шмайхел,  Даниел Вас, Симон Кяер, Яник Вестергор, Йоаким Меле, Томас Дилейни, Пиер-Емил Хьойберг, Кристиан Ериксен, Юсуф Поулсен, Андреас Сков Олсен, Мартин Брайтуайт