Полша и Нидерландия откриват неделната програма на UEFA EURO 2024. Двубоят от Група „D” стартира в 16:00 часа и може да я гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в Gong.bg.

Голямата новина около състава на „Дружина полска“ е отсъствието на Роберт Левандовски. Нападателят на Барселона ще пропусне поне първия мач на отбора заради контузия.

Очаква се футболистът на Лудогорец Якуб Пьотровски да бъде титуляр. Иначе поляците изиграха две контроли по-рано този месец, като победиха два тима, участници на UEFA EURO 2024, а именно Турция и Украйна. Отборът на Михал Пробиерц иска да започне по-възможно най-добрия начин в групата, в която са още отборите на Франция и Австрия.

„Лалетата“ на Роналд Куман имат една европейска титла в историята си – през 1988 година, но това е и единственият голям трофей за традиционно силната нация. Нидерландците не са слагани непременно сред топ фаворитите за купата в Германия, но имат качество в състава, което ги прави кандидати за достигане далеч в надпреварата. Капитан на тима е Върджил ван Дайк, а в отбора са още Нейтън Аке, Коди Гакпо, Мемфис Депай и талантът Шави Симонс.

Полша пък само веднъж е играла четвъртфинал на Европейско първенство, като това става през последното издание на турнира. По-любопитното е, че за поляците това ще е пето поредно участие на европейско.

Полша и Нидерландия се срещнаха на два пъти през 2022-а година в Лигата на нациите, като там „лалетата“ спечелиха един мач, а другият завърши при равен. Последната победа на „Дружина полска“ над състава на Нидерландия е през далечната 1979-а година именно в европейски квалификации.

Двубоят ще бъде игран на „Фолкспаркщадион“ в Хамбург, а за главен съдия на срещата е назначен португалецът Артур Соареш Диас.