Селекционерът на националния отбор на Германия Юлиан Нагелсман изрази загриженост, че може да се стигне до сериозни наранявания и контузии на футболистите на хлъзгавия терен във Франкфурт. Причина за това е тревата, която беше положена преди няколко месеца след мачовете на Националната лига по американски футбол, проведени на стадиона.

В неделя вечерта Германия се изправя срещу Швейцария, след като постигна две победи в груповата фаза и се класира за директните елиминации.

До момента два двубоя се играха на "Валдщадион" във Франкфурт. Белгия загуби срещу Словакия с 0:1, а Англия направи равенство 1:1 срещу Дания при затворен покрив.

"Не се притеснявам от футболен аспект, а повече от опасността от нараняване на футболистите. Играчи като Белингам, които видяхме, имаха проблеми и рискуваха сериозни контузии. Ако се подхлъзнеш, наистина рискуваш да се контузиш", каза селекционерът на Германия.

Нагелсман също е забелязал, че халфът на "трите лъва" Деклан Райс също се е хлъзгал "и имаше някои доста рискови и трудни ситуации".