Швейцария и Италия се изправят един срещу друг в двубой от 1/8-финалната фаза на UEFA EURO 2024. Срещата е с начален час 19:00 и може да я наблюдавате НА ЖИВО по DIEMA SPORT 3, както и НА ЖИВО С КАРТИНА НА Gong.bg, където също ще ви направим съпричастни към сблъсъка, като го проследим минута по минтута.

Швейцария е труден за пречупване отбор. Тимът не загуби нито едва среща в груповата фаза, като бе на броени секунди да спечели дори своята група, но Германия се измъкна с късен изравнителен гол. Швейцария има едва едно поражение от 2022-а година насам във всички турнири и определено е костелив орех за своите съперници. Тимът няма изявен голмайстор или голяма звезда, но компактността и отборният дух са сред силните му черти.

Италия е настоящият европейски шампион. Тимът на Лучано Спалети трудно се класира в следващата фаза, след като също отбеляза драматичен изравнителен гол срещу Хърватия в добавеното време. Италия не изглежда много стабилен, като определено има трудности и в двете фаза на играта, особено в атака. Постоянството на нападателите липсва, като най-голямо впечатление дотук прави Джанлуиджи Донарума, който блести със своите спасявания и изяви.