Килиан Мбапе е разочарован, че трябва да използва маска за лице по време на UEFA EURO 2024, след като счупи носа си в първия мач срещу Австрия.

"Ужасно е да се играе с маска. Постоянно я сменям, защото нещо ми пречи. Трудно е с маска. Не виждаш добре, изпотяваш се под нея. В първия ден се почувствах все едно нося чифт 3D очила и че не аз играя там. Мразя я, наистина е досадно нещо. Пет пъти я сменям. Но не се оправдавам, защото това е единственият начин, по който мога да играя", сподели Мбапе.

"Мисля, че ако играеш със счупен нос и все още не си се оперирал, си цел на съперника. Знаех както правя, когато реших, че няма да се прибирам и няма да се подлагам на операция. Знаех, че ще играя и може да ме боли, но съм готов да дам всичко, което мога за тази фланелка и да помогна на Франция да стигне колкото е възможно по-далеч. Ако това означава, че някой ще ме удари по носа", добави звездата на Франция.

"Когато получих удара в лицето, не разбрах какво става. Не усетих, че носът ми е счупен. Но когато погледнах вратаря и видях лицето му и си помислих "нещо става тук. Когато отидох в съблекалнята, с всичко, което се случваше около мен, си помислих, че се прибирам. Първоначално ми беше трудно, защото имаше много информация, много прегледи, не спах добре. Прекарах две нощи без сън", каза още Мбапе.

"Продължавам да сменям маските, защото всеки път има нещо, което ме притеснява, има нещо, което не е съвсем наред", завърши нападателят.