Националният отбор на Уругвай стартира с победа квалификациите за Мондиал 2022. „Урусите" победиха с 2:1 Чили в столицата Монтевидео. Резултатът откри звездата на тима Луис Суарес от дузпа в 39-ата минута, но в началото на второто полувреме капитанът на чилийците Алексис Санчес изравни. В добавеното време на срещата Максимилиано Гомес реализира победното попадение за домакините.

В началото Уругвай опита да притисне съперника и Федерико Валверде уцели гредата.

Те все пак поведоха в 39-ата минута, когато точен от дузпа бе Суарес. Тя бе отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Себастиан Вегас. Реферът Ебер Акино прибегна до намесата на ВАР и посочи бялата точка, а Суарес вкара 22-ия си гол в световни квалификации, с който за кратко изпревари Лионел Меси по този показател.

Чилийците се активизираха през второто полувреме и успяха да изравнят след добра атака в 54-ата минута. Чарлес Арангис изведе сам Алексис Санчес срещу вратаря Мартин Кампаня и крилото на Интер реализира за 1:1.

В добавеното време на сблъсъка обаче се стигна и до драма. Първо Диего Годин пропусна от добра позиция с глава, а когато гостите вече усещаха, че ще си тръгнат с точката, надеждите им бяха попарени от Макси Гомес. Нападателят на Валенсия се бе появил на терена в 87-ата минута, а в 93-ата посрещна една лошо отбита топка и със силен удар донесе успеха на Уругвай – 2:1.