По време на Световното първенство по футбол в Катар, което ще се проведе в Катар между 21 ноември и 18 декември тази година, ще бъдат забранени сексуалните извънбрачни отношения, твърди английският вестник "Дейли Стар".

Събирането на много фенове от целия свят е предпоставка и за големи празници, но законите в Катар са много строги и хора, заловени в прелюбодейство, рискуват до седем години затвор. В арабската държава е забранен и хомосексуализмът. Ръководителите на ФИФА вече предупредиха феновете, че няма да се правят "никакви изключения".

"Сексът по време на първенството ще бъде забранен, освен ако не сте семейство. Със сигурност няма да има авантюри за една нощ. Всеки трябва да запази хладнокръвие, освен ако не иска да се озове в затвора. За първи път в историята на Световните първенства сексът ще бъде забранен. Феновете трябва да са подготвени", коментираха за британската медия от полицията.

"Искам да дойдат хора от целия свят и да оценят културата ни. Всички живеем на една планета, но сме от различни култури. Ще посрещнем всички, но очакваме хората да уважават правилата ни", каза преди няколко седмици емирът на Катар Шейх Тамим Бин Хамад Ал-Тхани.