Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, е избрал нападателя на Бенфика - Гонсало Рамос, за цел №1 през зимния трансферен прозорец. „Червените дяволи“ ще търсят нов таран след напускането на Кристино Роналдо миналия месец след неговото интервю, в което нападна клуба. Антони Марсиал и Маркъс Рашфорд са единствените опции за върха на атаката към момента на „Олд Трафорд“ и привличането на нов нападател ще бъде основният приоритет на Юнайтед следващия месец.

Звездата на ПСВ Айндховен – Коди Гакпо, е името, което най-силно се свързва с трансфер в Юнайтед през последните няколко месеца. Изявите му на Световното първенство в Катар за Нидерландия само увеличиха цената му. От нидерландския тим признаха, че трудно ще задържат своя голмайстор през януари.

Но не изглежда, че Гакпо е първият избор на нов нападател в Юнайтед. Според „Calciomercato“, Тен Хаг лично е избрал португалската звезда Рамос като своя опция №1 и е обявил пред ръководството на „червените дяволи“ своето решение. 

21-годишният футболист изигра второстепенна роля за Бенфика през миналия сезон, когато Дарвин Нунес водеше атаката на португалския отбор. Но Рамос сега е основен футболист за Бенфика, след като Нунес бе продаден на Ливърпул, а португалският национал процъфтява в новата си роля на „Естадио де Луж“. Той вече отбеляза 15 гола в 22 изяви, като се отчете и с шест асистенции. Нападателят влезе в световните заглавия на Световното първенство, тъй като отбеляза хеттрик за „мореплавателите“ при победата с 6:1 над Швейцария на 1/8-финалите.

Но Рамос няма да излезе никак евтино на Юнайтед, тъй като Бенфика едва ли ще отстъпи от това да получи по-малко от записната сума в освобождаващата му клауза, която е на стойност от близо 120 милиона евро.

Жоао Феликс от Атлетико Мадрид, Мемфис Депай от Барселона и Рафаел Леао от Милан са останалите имена в списъка на Тен Хаг.