Капитанът на националния отбор на Северна Ирландия Стивън Дейвис се готви утре да подобри общобритански рекорд за най-много мачове с националната фланелка. До момента той има 125 двубоя във визитката си, колкото е изиграл и Питър Шилтън за Англия. Утре Дейвис ще стане №1 по брой мачове за която и да е страна от Британските острови.

Полузащитникът иска само едно нещо от рекордното си 126-то участие за Северна Ирландия - победа над България и първи три точки за тима.

"Трябва да се върнем към победите и да намерим начин да спечелим мача. Наистина аз лично съм пред голямо постижение, но моят фокус е върху самия мач.

Халфът счупи редица постижения в последните си срещи, но този път ще има различен привкус, тъй като двубоят се провежда при затворени врати и дори семейството му не може да присъства.

"Ще бъда изолиран с отбора, но ще го отбележа като се прибера у дома със съпругата ми и децата и ще бъде хубаво", заяви още 36-годишният капитан.

Северна Ирландия посреща България утре от 21:45 часа българско време, като и двата състава са без точки от началото на борбата в Група С на квалификациите за Катар 2022.