Националният отбор на Аржентина стартира квалификационната си кампания за Мондиал 2022 с трудна победа срещу Еквадор с минималното 1:0. Единственото попадение отбеляза звездата и капитан на тима Лионел Меси от дузпа на празния „Бомбонера" и продължава да дели първото място в класацията на голмайсторите за всички времена в световните клваификации в Южна Америка с Луис Суарес. Двамата имат по 22 попадения, след като няколко часа по-рано Суарес се разписа за успеха на Уругвай над Чили (2:1).

За този двубой липсваше Пауло Дибала, който имаше стомашни проблеми. Атаката на тима пък водеха Лаутаро Мартинес, Лукас Окампос и Меси. Гостите от Еквадор разчитаха в нападение на Енер Валенсия и Мена Делгадо.

Още в 13-ата минута Лукас Окампос беше повален в наказателното поле от Первис Еступинан и бе отсъдена дузпа, която Меси реализира. Голът беше под номер 71 за капитана с екипа на националния отбор.

Домакините продължиха да са по-добрият тим терена, но рядко стигаха о опасности пред вратата, пазена от Александър Домингес.

В самия край на полувремето гостите можеха да изравнят, но Ерик Феригра не успя да прати топката във вратата, а и след удара му беше отсъдена и засада.

В началото на втората част Домингес направи блестящо спасяване след изстрел отблизо на Окампос. До края домакините продължиха да седят по-стабилно на терена, а еквадорците не показаха нищо стойностно в нападение.

Аржентиниците вече нямат загуба в 8 поредни мача. За последно "гаучосите" отстъпиха с 0:2 на Бразилия преди повече от година. Днешният двубой беше първи за Меси и компания през 2020-а. Следващият мач на Аржентина е във вторник като гост на Боливия, а Еквадор ще посрещне Уругвай.

Първите 4 отбора в крайното класиране на квалификациите в Южна Америка ще спечелят директни квоти за световните финали в Катар, а заелият 5-о място ще играе плейоф.