Националният отбор на Нидерландия победи безпроблемно с 2:0 тима на Латвия в двубой от втория кръг на квалификациите за Световното първенство в Катар през 2022 година. Попаденията отбелязаха Стивън Бергуис в 32-ата и Люк де Йонг в 69-ата минута.

„Лалетата“ бяха безспорно по-добрият отбор на терена през целия двубой, като отправиха цели 39 удара по посока на вратата на прибалтийската страна и спокойно можеха да стигнат и до по-изразителен успех.

Домакините се присъединиха към Германия и Норвегия в борбата за човешките права на работниците в подготовката на световните финали в Катар през 2022 година. Преди началото на двубоя нидерландските национали призоваха за „промяна”. 

Трябва да се отбележи, че срещата се игра и пред фенове, които озариха с присъствието си „Йохан Крайф Арена“.

Домакините поведоха в резултата в 32-ата минута след отлична контраатака. Топката стигна до Дейви Класеен пред наказателното поле, който пък комбинира със Стивън Бергуис, а той отправи отличен фалцов изстрел от дистанция, който се спря в мрежата на Робетрс Озолс.

Второто попадение дойде в 69-аа минута. Мемфис Депай центрира от корнер в наказателното поле, където Люк де Йонг изпревари Игорс Тарасовс и с глава оформи и крайния резултат.

Това бе първи успех за момчетата на Франк Де Бур, след като в първата среща допуснаха загуба като гост с 2:4 от Турция. За Латвия пък това бе второ поредно поражение след загубата от Черна гора с 1:2.

След три дни „лалетата“ гостуват на аутасйдера Гибралтар, докато Латвия гостува на лидера Турция, който има две победи от два мача.

Нидерландия Латвия

източник: sofascore.com