Името му определено не говори нищо на широката публика, но в началото на октомври Гурав Мухи беше най-споменаваният човек сред футболните фенове в Индия. Причината за огромното внимание беше фактът, че (уж) едва 16-годишен той стана най-младият голмайстор в историята на местната Суперлига. Да, точно така, същата, която до месец март беше приютила и Димитър Бербатов.

Два месеца по-късно футболистът се оказа намразен от почти всички в своята родина. Оказва се, че „талантът”, „бъдещето на местния футбол”, „новият герой” е изпечен мошеник. Мухи е много далеч от това да се нарече тийнейджър. Всъщност според „Телеграф Индия” футболистът е 28-годишен, а местният Дисцип му наложи 6-месечно наказание заради подаване на фалшиво свидетелство за раждане.

А иначе октомври донесе толкова знаменит професионален дебют за Мухи в професионалния футбол. На 7 октомври той влезе като резерва за ФК Джамшедпур и се разписа в равенството 2:2 срещу Бенгалуру. Към онзи момент в официалния сайт на индийската Суперлига той все още беше обозначен като 16-годишен.

Именно общественото внимание доведе до по-внимателно вглеждане в кариерата му. Не отне много време на медиите да открият случай от 2015 година, когато Мухи, заедно с още четирима свои съотборници и треньор, биват наказани за… фалшиви данни относно възрастта. Оказва се, че всичките взимат участие за Джарханд в местното първенство за играчи до 15-годишна възраст, като се представят за по-млади. Това прави настоящото му прегрешение още по-любопитно.