Футболният анализатор на ARD Гюнтер Нетцер прави интересна съпоставка между звездите на Германия и Португалия Михаел Балак и Кристиано Роналдо преди 1/4-финалния сблъсък между двата тима. Предлагаме ви анализа на бившия национал на Германия.

За немския отбор най-важната цел днес е да извади Кристиано Роналдо от играта. В сравнение с Михаел Балак той е много повече индивидуалист и егоист.

Роналдо може да реши сам някой мач и това трябва да бъде предотвратено с пълни сили. Предупреждавам обаче, че срещата няма да бъде решена по този начин, защото Португалия не зависи само от Роналдо. През този сезон той се превърна в играч от абсолютна световна класа, сега играе по-умно и търси директния път към вратата. Това не бе винаги така.

Като футболист обаче той не може да се сравнява с Балак, защото Балак играе една съвсем различна роля. Роналдо е индивидуалист, Балак пък е капитан, който определя нашата игра.

За мен той е един от най-опасните халфове в света. Засега обаче му е трудно да покаже това на Европейското. Той е един отборен играч, но сега трябва да се превърне в мозъка на отбора.

Бих си пожелал Балак да бъде още по-решителен там, където са неговите силни страни: в противниковото наказателно поле. Неговите включвания са важни за тима, но те трябва да бъдат подсигурени вътре в отбора.

Защото за да победим Португалия се нуждаем от Балак, който играе на най-високо ниво.