Челси победи с 2:1 Рома в контролна среща, която се игра във Вашингтон. Лондончани се нуждаеха от обрат, за да стигнат до успеха.

Ерик Ламела успя да изведе отбора на Рома напред в резултата в 20-та минута. Райън Бъртранд върна една топка към Марк Шварцър, който подходи доста неловко в ситуацията. Австралийският вратар не успя да си спре кълбото, което срещна десния стълб на вратата и след това попадна в краката на Ламела, който не пропусна да се разпише в опразнената врата.

Рома продължи да играе силно и в 30-та минута Пабло Освалдо от добра позиция стреля опасно, но Шварцър спаси.

Челси започна силно второто полувреме и в 57-та минута Андре Шюрле центрира от фаул в наказателното поле на Рома, където Джон Тери бе изпуснат от защитата на италианците и стреля с глава, но Морган Де Санктис се отличи с перфектно спасяване.

Челси изравни резултата в 61-та минута, когато Франк Лампард с удар от дъгата на наказателното поле на Рома изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Де Санктис.

Победният гол за Челси падна в 89-та минута, когато Еден Азар направи страхотен пробив и намери Демба Ба, който бързо видя Ромелу Лукаку и белгийският нападател от границата на вратарското наказателно поле прати топката във вратата на Морган де Санктис.

Рома: Де Санктис; Майкон (78-Йедвай), Бенатиа, Кастан, Балдзарети; Брадли, Строотман, Флоренци (70-Маркиньо); Ламела, Освалдо (70-Бориело), Тоти (85-Тало).

Челси: Шварцер (46-Блекман); Аспиликуета (57-Иванович), Давид Луис (46-Кейхил), Тери (78-Лукаку), Бертранд; Есиен (46-Лампард), Микел (57-Ван Хинкел); Моузес (46-Рамиреш), Де Брюин (46-Оскар), Шюрле (57-Азар); Торес (46-Ба).