Защитникът на Нюкасъл – Дан Бърн, застана пред камерата на предаването „Премиър лийг Токшоу” на DIEMA SPORT 2, за да даде любопитно интервю, в което разкри любопитни и пикантни подробности за своята кариера.

Големия Дан Бърн както го наричат феновете на „свраките” определено е един от любимците им. Англичанинът израства край Нюкасъл и от дете е фен на отбора, което прави връзката му с феновете на „черно-белите” много по-специална.

„Да, вярно, че работех в супермаркет покрай „Сейнт Джемсис Парк”. Откакто съм фен на Нюкасъл винаги съм мечтаел да играя за отбора и да вкарвам голове. Когато бях дете не бях много добър футболист. Работех в супермаркети, както се занимавах и с товаро-разтоварни дейности, редях продукти по магазините.”

„Мисля, че това ми даде допълнителна мотивация. Чувствах, че не исках да правя това през останалата част от живота си. Не че има нещо лошо да правиш това, ако това е изборът ти, но на мен лично ми даде допълнителна мотивация, за да започна да играя футбол. Никога не съм мечтал да вкарвам в Шампионска лига, но беше страхотно”, сподели Бърн за старта на своята кариера.

Той говори също и за представянето на отбора от началото на сезона във Висшата лига.

„През миналия сезон имахме много проблеми с контузени футболисти. Никога не ми се иска да използвам това като извинение, но за кратко време се получиха много контузии и това направи нещата трудни за нас, особено с допълнителните мачове в Европа. През този сезон започнахме по-добре. Запазихме здрави по-голяма част от нашите футболисти. Да, представянето ни от началото на сезона не бе впечатляващо, но постигаме резултати”, каза звездата на Нюкасъл.

Какво още сподели Дан Бърн за „Премиър лийг Токшоу”, вижте в прикаченото видео.