Голмайстор №1 в историята на Манчестър Юнайтед - Уейн Рууни, не спира да критикува случващото се на "Олд Трафорд". Кръг преди края "червените дяволи" са осми в класирането с 57 точки, а в последния си двубой във Висшата лига гостуват на Брайтън. Мачът, който може да осмисли сезона на Юнайтед, е финалът за ФА Къп с градския съперник Сити.
 
"Трябва да се изгради отбор около Бруно Фернандеш. Той е качествен и има борбен характер. Останалите нямат място в отбор като Манчестър Юнайтед. Трябва да задържим младите и Бруно, нужна е мащабна чистка в отбора", смята Рууни, който за последно бе начело на Бирмингам, който изпадна в трета дивизия за първи път от почти 30 години насам.
 
От младите този сезон в отбора се утвърдиха 19-годишните Алехандро Гарначо и Коби Мейно, както и Амаду Диало (21 г.)
 
"Дали бих запазил Онана, Магуайър и Далот? Далот се справя добре, Магуайър направи добър сезон. Но за да се състезават в тази конкуренция, трябва да има по-добри играчи. Не ме разбирайте погрешно, има добри футболисти. Но за да има конкуренция с Манчестър Сити, Ливърпул и Арсенал, определено има нужда от по-силни играчи", сподели още дългогодишният национал на Англия пред Daily Mail.
 
Рууни игра за "червените дяволи" от 2004 до 2017 година, като за този период вкара 253 гола и също така спечели 16 трофея, включително пет титли на Англия и една в Шампионската лига.