Германската полиция смята, че отряд от до 500 сръбски хулигани ще се опита да предизвика безредици по време на мача между Сърбия и Англия за Евро 2024 на 16 юни.

Петер Бот, началник на полицията в Гелзенкирхен, заяви, че предизвикателството ще бъде да се пресече групата, преди да успее да влезе в сблъсък с английските фенове, съобщи „Гардиън“.

Очаква се за мача да пристигнат около 40 000 английски фенове, както и между 5000 и 8000 сръбски привърженици, които бяха определени като "високорискови" от УЕФА след консултации с полицията в Германия, Сърбия и Обединеното кралство.

"Предполагам, че най-голямото предизвикателство за нас ще бъде да идентифицираме групите, които проявяват насилие и нарушават реда, на ранен етап, да ги отделим от мирните и спазващи закона фенове, това ще бъде най-голямото ни предизвикателство", каза Бот.

Повече от 1000 германски полицаи ще дежурят на мача, подпомагани от стюарди и отряд за борба с безредиците. Твърди се, че няма да бъде използвано водно оръдие.

Повече от 1600 фенове от Англия със забрана за участие във футболни срещи бяха принудени да предадат паспортите си на полицията от 4 юни до финала на 14 юли, за да се гарантира, че няма да се опитат да посетят мачове в Германия./БГНЕС