Манчестър Юнайтед победи Саутхемптън като гост с 3:0 в двубой от четвъртия кръг на Висшата лига.

Getty/Gulliver images
32 снимки

В 7-а минута домакините можеха да открият резултата, като имаха страхотна възможност. Тайлър Диблинг показа чудесна индивидуална техника и накрая стреля от границата на наказателното поле в далечния ъгъл, но Онана блесна със спасяване с една ръка.

В 15-а минута Манчестър Юнайтед отговор, като Кристиан Ериксен достави великолепно подаване за Джошуа Зиркзе, който се разтегна максимално и отправи удар, но Рамсдейл внимаваше и успя да отрази.

Петнайсетина минути по-късно Диого Далот фаулира съперников играч в собственото наказателно поле и главният арбитър посочи бялата точка. С изпълнението се нагърби Камерън Арчър, който стреля изключително слабо, а Онана спаси. Последва удар с глава от нападателя, но стражът на Манчестър Юнайтед бе на ниво и успя да улови.

В 34-а минута Джошуа Зиркзе опита удар от дистанция, но Рамсдейл изби в корнер с чудесен рефлекс. При последвалия ъглов удар Кристиан Ериксен изпълни късо и намери Бруно Фернандеш, който центрира към Матайс де Лихт, а той бе непокрит след груба грешка на "светците" и успя да забие топката с глава отблизо, за да открие резултата - 1:0 за Манчестър Юнайтед.

Настроението в Саутхемптън не бе добро, като "червените дяволи" организираха бърза контраатака, а Маркъс Рашфорд стреля от вътрешността на наказателното поле в близкия ъгъл, но Рамсдейл успя да избие отново в корнер. В следващата атака отново Рашфорд овладя и му бе позволено да стреля, като завъртя топката в далечния ъгъл и този път стражът на Саутхемптън не съумя да реагира, а видя как кълбото се оплита в мержата му  - 2:0 за Манчестър Юнайтед.

В началото на втората част Манчестър Юнайтед имаше нова страхотна възможност, като Нусар Мазрауи си освободи в противниковото наказателното поле след точно подаване и изненада мнозина, като реши да стреля в близкия ъгъл, но опитът му се отклони малко встрани от левия страничен стълб на Рамсдейл.

В 60-а минута Маркъс Рашфорд си освободи по чудесен начин пространство и опита далечен удар, но Рамсдейл бе на правилното място и изби с една ръка в корнер. В следващите минути нямаше чисти голови положения, като 73-а минута Ерик тен Хаг направи тройна смяна, като на терена се появи Мануел Угарте, който дебютира с фланелката на "червените дяволи". 

В 79-а минута Джак Стивънс извърши много грубо нарушение срещу Алехандро Гарначо, а след кратък размисъл главният арбитър показа директен червен картон на бранителя на Саутхемптън, като "светците" останаха с 10 души на терена.

В добавеното време на срещата Манчестър Юнайтед можеше и да отбележи още един гол, като Джошуа Зиркзе бе оставен сам на точката на дузпата и получи страхотна топка, но ударът на нападателя бе блокиран в последния момент.

В шестата минута на добавеното време Диого Далот получи страхотен пас зад защитата и достави перфектното подаване за Алехандро Гарначо, който успя от близка дистанция да се разпише, за да оформи крайния резултат - 3:0 за Манчестър Юнайтед.


Саутхемптън: Рамсдейл, Беднарек, Даунс, Диблинг, Арчър, Стивънс, Фернандеш, Сугавара, Угочукву, Уолкър-Питърс, Бреретон Диас

Ман Юн: Онана, Далот, Де Лихт, Мартинес, Мазрауи, Ериксен, Мейну, Диало, Фернандеш, Рашфорд, Зиркзее