Нотингам Форест победи Ливърпул с 1:0 в двубой от четвъртия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в мача бе дело на Калъм Хъдсън-Одой в 73-а минута. Тимът от Нотингам бе изключително добре подреден в защита, а мърсисайдци не успяха да покажат своя футбол и допуснаха множество грешки, а липсата на създадени положения също бе ключова за крайния резултат.

С тази победа Нотингам остава непобеден на 4-о място с осем точки във Висшата лига, докато Ливърпул вече допусна първия си гол и първото си поражение от началото на сезона при Арне Слот и е на втора позиция с 9 пункта на сметката си.

Getty/Gulliver images
16 снимки

В първите 15 минути нямаше чиста голова възможност, като Нотингам влизаше в здрави единоборства със съперника в центъра на терена и играта бе накъсана. В 17-а минута Луис Диас се пребори по страхотен начин на самата аутлиния и след това нахлу в наказателното поле, като стреля в близкия ъгъл, но кълбото се отби от десния страничен стълб на Нотингам.

В 29-а минута Андрю Робъртсън изпълни добре ъглов удар, като Ван Дайк се пребори с двама съперникови футболисти и насочи удар с глава, който премина малко встрани от дясната греда на гостите. Малко след това Трент Александър-Арнолд се бе озовал на левия фланг и центрира перфектно към Диого Жота, който стреля добре с глава, но Селс блесна със спасяване.

В 52-а минута Мохамед Салах показа добра индивидуална техника, като преодоля Алекс Морено и шутира в близкия ъгъл с десния крак, но Мат Селс бе на място и съумя да избие в корнер. В 68-а минута Морган Гибс-Уайт плъзна брилянтен пас към Антони Еланга, който отправи удар от вътрешността на наказателното поле, преминал на милиметри над напречната греда.

В 72-а минута Нотингам организира великолепна контраатака, при която Антони Еланга получи на фланга и успя да смени фронта на атаката, като намери по великолепен начин Калъм Хъдсън-Одой, който се справи чудесно и отправи феноменален удар с десния крак, който се отклони от гредата и влетя във вратата на Алисон, който само можеше да изгледа топката - 1:0 за Нотингам Форест.

В 85-а минута Нотингам можеше да реши всичко в мача, като Антони Еланга остана сам срещу Алисон и отправи силен удар, но бразилският вратар успя да спаси. Две минути след това Доминик Собослай овладя в наказателното поле на гостите и опита удар през куп от играчи, но в последния момент бе блокиран от Мурийо. От последвалия корнер унгарският халф намери Върджил ван Дайк, който стреля с глава, но топката мина над напречната греда.

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ливърпул: 1. Алисон, 26. Андрю Робъртсън, 4. Върджил ван Дайк, 5. Ибрахима Конате, 66. Трент Александър-Арнолд, 38. Раян Гравенберх, 10. Алексис Мак Алистър, 8. Доминик Собослай, 7. Луис Диас, 11. Мохамед Салах, 20. Диого Жота

Нотингам Форест: 26. Матс Селс, 19. Алекс Морено, Мурийо, 34. Ола Айна, 31. Никола Миленкович, 22. Райън Йейтс, 8. Елиът Андерсън, 16. Николас Домингес, 18. Джеймс Уорд-Праус, 10. Морган Гибс-Уайт, 11. Крис Ууд