Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо призна, че не е взел правилното решение, пускайки Маркъс Рашфорд и Скот МакТоминей срещу Нюкасъл. Португалският специалист замени двамата още на почивката, на която „червените дяволи” падаха с два гола. Специалния потвърди, че двамата не са готови за напрежението, което е върху Манчестър Юнайтед, а според медиите на Острова загуба от „свраките” щеше да му коства пост начело на отбора. В крайна сметка Юнайтед стигна до пълен обрат през второто полувреме и победи с 3:2.

„Може би е моя грешката, че пуснах от първата минута Рашфорд и МакТоминей”, сподели Моуриньо пред репортерите. „Двамата не са готови да играят на подобно ниво на напрежение и не трябваше да стартират от първата минута. Момчетата се събудиха в събота и не знаеха дали аз ще ги водя или не. Смятам, че двамата изпитваха трудности в този ден”, сподели наставникът на Ман Юнайтед.

„За врелите и кипели хора като мен, това не е проблем. Но за по-младите е различно и смятам, че го показаха през второто полувреме”, продължи Жозе Моуриньо.

МакТоминей бе въвлечен в четири срещи за своя тим през този сезон във Висшата лига, докато Рашфорд има пет участия.