Отборът на Манчестър Юнайтед загатна за огромния си потенциал, успявайки да победи Нюкасъл Юнайтед след знаменит обрат. За 90 минути „червените дяволи“ показаха и двете си лица, като през първата част отново разочарова феновете си, но през второто полувреме излязоха съвсем преобразени и стигнаха до победа с 3:2.

Мачът на „Олд Трафорд“ започна кошмарно за домакините. Още не бяха изтекли и десет минути след първия съдийски сигнал, а „червените дяволи“ вече губеха с 0:2. Това бе път в историята на Висшата лига, в който Юнайтед допуска два гола в първите десет минути на свой домакински двубой.

Още в 7-ата минута отбраната на домакините се пропука фатално. Айозе Перес изведе по отличен начин Кенеди, който навлезе в наказателното поле, финтира елегантно Ашли Йънг и с отличен удар с левия крак остави безпомощен Давид де Хеа.

Не бяха изминали и пълни три минути след първия гол, когато гостите удариха отново. Муто получи в пеналта, излъга отново Йънг и въпреки че ударът му бе в обсега на вратаря, успя да промуши топката във вратата за 2:0.

Играчите на домакините продължиха да играят безобразен футбол, като до почивката „свраките“ можеха да вкарат нови голове. Муто отново имаше шанс да се разпише, но този път Де Хеа спаси тима си.

На почивката играчите на домакините бяха бурно освирквани, а Жозе Моуриньо се прибра в съблекалнята на спринт.

През второто полувреме Манчестър Юнайтед показа коренно различно лице и заслужено стигна до пълен обрат. Той бе започнат от Хуан Мата, който се появи на терена още през първата част на мястото на Ерик Баи. Испанецът изпълни перфектно пряк свободен удар в 70-ата минута.

 

 

Вдъхновени от попадението Юнайтед продължи да атакува и това отново даде резултат. Шест минути след гола на Мата, Антони Марсиал също се разписа, за да изрaвни за 2:2. Марсиал бе точен след много добра комбинация с Погба в наказателното поле и силен шут от 18 метра.

Пълният обрат на резултата бе направен от резервата Алексис Санчес, който се появи от пейката и в 90-ата минута подари победата на своите. Чилиецът вкара с глава след центриране отдясно.

 

 

След победата на Юнайтед днес и останалите резултати от кръга, „червените дяволи“ заеха осмата позиция във временното класиране с актив от 13 точки. Нюкасъл пък остав един от трите тима без победа от началото на сезона. Възпитаниците на Рафа Бенитес заемат предпоследното място в таблицата в компанията на Хъдърсфийлд и Кардиф.