Агентът на Зинедин Зидан опроверга слуховете, че неговият клиент може да се окаже новият мениджър на Манчестър Юнайтед, ако се стигне до уволнението на Жозе Моуриньо. Ален Милиачо беше категоричен, че игровата философия на „червените дяволи” не съвпада с тази на Зизу, който по-скоро би могъл да бъде изкушен от Ювентус.

В момента Зидан е свободен агент, след като взе решение да напусне Реал Мадрид в края на миналия сезон. Преди това специалистът изведе „белия балет” до безпрецедентни три поредни отличия в Шампионската лига.

Предвид кризата, която се наблюдава в Юнайтед, постът на Жозе Моуриньо е сериозно застрашен, а медиите в Англия до този момент сочеха Зидан като големия фаворит. „Не мисля, че той ще отиде да работи в Англия, тъй като това първенство не съвпада с неговия стил”, заяви Милиачо.

„Водихме такъв разговор с него и тази идея изобщо не му допада. Той избра да си вземе година почивка от професията и няма да промени гледището си по този въпрос.”

„Ювентус? Той има история с този клуб, така че е напълно възможно. Той би могъл да бъде изкушен от отбор, който се е загнездил в сърцето му, но също така трябва да види и великолепен проект”, добави Милиачо.