Манчестър Юнайтед направи невероятен обрат от 0:2 и победи Нюкясъл с 3:2 на "Олд Трафорд" в сензационен мач от осмия кръг на Висшата лига.

Футболистите на Жозе Моуриньо изглеждаха обречени през първото полувреме, в което бяха тотално надиграни от гостуващия отбор, но през втората част показаха игра, сравнима с тази в най-силните дни от ерата "Фъргюсън".

Срещата започна кошмарно за домакините, които допуснаха два гола още в първите 10 минути на мача. Кенеди и Муто се възползваха от много груби грешки на отбраната на "червените дяволи" и дадоха комфортен аванс на Нюкясъл от 2:0. Същевременно Юнайтед допусна два гола за толкова малко време за пръв път в историята на Висшата лига.

В следващите минути домакините погледнаха към вратата на Мартин Дубравка и опитаха да се върнат в мача, но вместо това можеха да получат още голове, като единствено блестящите намеси на Давид де Хеа ги оставиха в мача.

Още в 19-ата минута мениджърът Жозе Моуриньо прибегна до първата си смяна в мача, пускайки в игра плеймейкъра Хуан Мата на мястото на централния бранител Ерик Байи. До почивката обаче особена промяна в играта на домакините не настъпи, но не такова бе положението след паузата.

Тогава и публиката на "Олд Трафорд" даде своя дан и показа защо този стадион е наричан "Театъра на мечтите".

Юнайтед притисна плътно съперника си от първата минута на второто полувреме и играта се пренесе изцяло в наказателното поле на Мартин Дубравка.

В игра се появиха и Маруан Фелайни и Алексис Санчес, чиято игра определено раздвижи нападението на Юнайтед. В 70-ата минута "дяволите" повярваха в обрата, когато Хуан Мата реализира от пяк свободен удар, за да намали за 1:2.

Само шест минути по-късно Манчестър Юнайтед изравни чрез Антони Марсиал, който завърши чудесно двойна комбинация с Пол Погба.

Така се стигна до 90-ата минута, в която Алексис Санчес вкара четвъртия си гол за клуба, но безспорно най-важния, с който донесе победата на Манчестър Юнайтед с 3:2.

В класирането "червените дяволи" се изкачиха на осмо място с 13 точки, а Нюкясъл е на 19-а позиция с едва 2 точки.