Националният отбор на Англия ще спечели голям трофей в най-близко бъдеще и това е неизбежно, сигурен е световният шампион с Германия от 2014 Пер Мертезакер. Бившият капитан на Арсенал е сигурен, че в момента "Трите лъва" вървят по стъпките на Бундестима, който триумфира преди седем години в Бразилия.

Англия няма титла от Световното първенство през 1966, но игра полуфинал в Русия през 2018 и бе финалист на Европейското първенство това лято.

"И ние все бяхме близо до трофей между 2006 и 2014, но все ставахме втори или трети на големите турнири. Точно това се случва в момента с Англия. Убеден съм, че един ден този отбор ще се възкачи на трона. Неизбежно е, тъй като са пълни с невероятни футболисти", заяви Мертезакер.

Мертезакер добави, че все още не може да каже какво крие бъдещето за Германия под ръководството на новия селекционер Ханзи Флик.

"В момента не мога да гадая какво ще се случи. Знам само това, че ще пътуваме за Катар с много въпросителни неясноти около състава. Целта може би трябва да бъде изграждането на отбор, който да играе на полуфиналите на Евро 2024", добави той.