Саутхемптън – Челси 0:1 /първо полувреме/, 8-и кръг, Висша лига

Челси имаше надмощие от самото начало на мача. В 7-та минута Еден Азар на два пъти отправи удари, които бяха блокирани. След това топката попадна в Уилиан, който шутира, получи се рикошет в играч на Саутхемптън, а топката кацна на напречната греда на вратата на МакКарти и излезе в корнер.

Пред Маноло Габиадини се откри добра възможност в 23-та минута, но ударът му не затрудни Кепа Арисабалага, който спаси.

Саутхемптън организира много добра атака в 26-та минута. Райън Бертранд центрира в наказателното поле на Челси, където Дани Ингс бе оставен непокрит и отблизо имаше страхотна възможност да вкара, но след удара му топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Футболистите на Челси имаха претенции за дузпа в 27-та минута Еден Азар подаде към Оливие Жиру, който се опита да преодолее Уесли Худт. Холандецът направи шпагат в краката на френския футболист и не игра с топката. Жиру падна след съприкосновението с Худт в наказателното поле на „светците“, но съдията Крейг Поусън подмина ситуацията, но странно свири корнер за Челси. Претенциите на Челси за дузпа бяха съвсем основателни.

Челси поведе в резултата в 30-та минута. Рос Баркли отне топката от Хьойберг, след което пусна перфектен извеждащ пас към Еден Азар, който излезе сам срещу МакКарти и хладнокръвно реализира.