Любопитна статистика предложиха медиите на Острова след края на седмия кръг във Висшата лига, а тя бе разискана и в предаването на DIEMA SPORT 2 „Премиърлийг токшоу“. Става дума за това как в Англия са намерили елегантен начин да бавят времето.

Оказа се, че в двубоя между Кардиф и Бърнли е играло най-малко футбол в последните пет години. Това е така предимно заради многото статични положения. Шон Морисен от Кардиф е изпълнил над 20 тъча, а средното време, което му е било необходимо е 25 секунди. 1/11 от всичките 90 минути са минали в изпълнение на тъчове от играча на Кардиф Сити.

Във Футболната асоциация в Англия вече са се заели да мъдрят решение на този казус.

Цифрите сочат, че най-много футбол гледат феновете на Челси – средно 60 минути на мач. Най-зле в това отношение са привържениците на Евертън - там играта средно на един мач е 51 минути.

Не само тъчовете обаче са проблем. Статичните изпълнения също влизат в тази графа. Дълго време отнема, когато трябва да бъде вкара топката в игра, ъгловите удари също влизат в това число.

Има различни предложения как да се намали времето, което се губи в тези ситуации, а едно от тях е съдията да спира часовника си при тези положения.

Повече по темата може да видите в прикаченото видео!