Новият технически директор на Манчестър Юнайтед Джейсън Уилкокс, който бе назначен в края на миналата седмица, е започнал пълен анализ на спортните процеси, игровият облик и стил на тима, както и индивидуалното представяне на наставника Ерик тен Хаг, както и футболистите. 

Именно на база на тези анализи и срещи ще бъде взето крайното решение за бъдещето на треньора начело на Манчестър Юнайтед, както и последващите действия свързани с първия отбор през лятото. Желанието на новите съсобственици е да бъде оформен нов облик и ясно изразен атакуващ стил на игра, както и позитивен подход към самите двубои. 

Местната преса твърди, че до 12 играчи от настоящия състав са сериозно заплашени да напуснат отбора поради различни причини. Начело в този списък са футболисти като Антони Марсиал и Рафаел Варан, чиито договори изтичат. Там присъстват и футболисти като Антони, Каземиро, Кристиан Ериксен, Виктор Линдельоф, Хари Магуайър, Аарън Уан-Бисака. Очаква се Софиан Амрабат пък да бъде върнат на Фиорентина.

Донякъде изненадващо е присъствието според повече английски медии на Маркъс Рашфорд. Нападателят прави много слаб сезон и търпи изключително много критики за представянето си.

Той взима една от най-високите заплати на “Олд Трафод” и именно поради тази причина новите шефове биха се разделили с него при добра оферта. Почти сигурна е раздялата с Мейсън Грийнууд и Джейдън Санчо, които имаха дисциплинарни проблеми и не са особено желани в новия проект.