Отборът на Тотнъм Хотспър изкова изключително ценен успех в борбата си за Топ 4, след като победи градския си съперник Челси с 2:0 в пореден мач от кръга на английския футболен елит. В герои за домакините се превърнаха Оливър Скип, чийто гол в началото на второто полувреме беше първият за него с екипа на „шпорите“ във Висшата лига, а в 82-ата Хари Кейн удвои и подпечата победата за домакините в тази среща.

За пореден път през сезона пък Челси разочарова изключително много, като със сигурност вече гореща тема на „Стамфорд Бридж“ е поста на Греъм Потър, който не може да се справи със селекцията за над 600 милиона паунда.

Победата затвърди Тотнъм в Топ 4 и тимът е с 45 точки, на четири пред петия Нюкасъл, който обаче е и с два мача по-малко. Челси остава 10-и с 31 пункта.

Още в първата минута имаше драматичен момент в срещата, след като Оливер Скип срита Рахийм Стърлинг в наказателното поле при ничия топка, но реферът не посочи бялата точка. В седмата пък Челси разигра хубаво през средата и Феликс получи топка зад гърба на Клеман Лангле, но не успя да нанесе удар.

44 снимки

След 17 минути игра гостите претърпяха удар, след като капитанът Тиаго Силва беше принудително заменен, след като получи удар от Хари Кейн при единоборство между двамата. На негово място се появи Уесли Фофана. След подновяването на играта Форстър направи спасяване срещу Жоао Феликс. В 27-ата домакините направиха добро нападение, а ударът на Хьойбиерг се спря в левия страничен стълб на вратата, пазена от Кепа Арисабалага.

Две преди края Стърлинг си създаде пространство, след като премина край Оливър Скип и стреля, ала Фрейзър Форстър направи рутинно спасяване. В добавеното време на първото продължение Хаким Зиеш беше провокиран от Емерсон Роял и удари бразилеца, а след намесата на ВАР реферът изгони мароканеца. След това пък отново чрез ВАР съдията смени решението си и показа жълти картони на двамата.

След самия старт на втората част Тотнъм излезе напред в резултата, след като Оливър Скип наниза изключително красив гол във вратата на Кепа след щурм пред вратата на испанеца от домакините.

Играта на гостите в тази среща въобще не спореше през втората част, като Тотнъм Хотспър беше далеч по-дейният отбор. В 68-ата Маунт даде нестандартен пас към Кай Хавертц пред Форстър, но британският страж скъси дистанцията и улови топката преди германеца да я отиграе.

Осем преди края на редовното време Хари Кейн си изчака възможността и удвои актива на домакините. Сон центрира от ъглов удар, а Ерик Дайър продължи към задна греда, където беше Кейн и той отблизо нямаше как да сбърка - 2:0.

FT / ТОТНЪМ - ЧЕЛСИ 2:0

1:0 Скип (46)

2:0 Кейн (82)

Стартови състави на двата отбора:

Тотнъм: Форстър – Ромеро, Дайър, Ленгле, Роял, Скип, Хойбиерг, Дейвис, Кулушевски, Ричарлисон, Кейн

Челси: Кепа – Джеймс, Кулибали, Силва, Чилуел – Лофтъс-Чийк, Фернандес, Зиеш – Феликс, Стърлинг, Хавертц