Манчестър Юнайтед успя да си върне самочувствието, разбивайки Тотнъм с 3:0 в голямото дерби на кръга във Висшата лига. Кристиано Роналдо изведе гостите напред в резултата в края на първото полувреме. Единсон Кавани удвои в 64-та минута. Маркъс Рашфорд довърши всичко в 86-та минута, за да задълбочи главоболията за Нуно Еспирито Санто до краен предел. 

36 снимки

Първият удар в мача дойде още в 6-та минута, след като Хюн-Мин Сон пробва късмета си от разстояние, но след рикшет кълбото излезе в ъглов удар. Единсон Кавани се отчете с неточен удар две минути по-късно. 

В 24-та минута Сон беше изведен зад отбраната на Тотнъм, а стрелецът нанесе неточен удар от удобна позиция, но флагът на страничния съдия беше вдигнат. Минута по-късно Кавани получи чудесно центиране от Бруно Фернандеш, но не нанесе точен удар от добра позиция. 

В 28-а минута "шпорите" си помислиха, че са повели в резултата, но бранителят Кристиян Ромеро се оказа в засада след разбъркване при ъглов удар. В 32-та минута Фред опита шут от над 25 метра, но Юго Лорис спаси с вещина. 

Ключовият момент от първото полувреме обаче дойде в 39-та минута. Бруно Фернандеш произведе ювелирен пас към Роналдо, а мегазвездата разстреля Юго Лорис от изключително малък ъгъл за 1:0. 

Три минути след рестарта на полвуремето, Кристиано Роналдо си помисли, че е вкарал втори гол в мача, но в крайна сметка се оказа, че португалецът е бил в засада, което се потвърди и от ВАР. 

Домакините се опитаха да изнесат играта в противниковата половина, но това не се получи, дори напротив. В 64-та минута, след страхотна контраатака Роналдо изведе Кавани сам срещу Лорис и този път грешка нямаше за 2:0. 

Всичко приключи в 86-та минута. След нова порция хаос в защитните действия на домакините Фернандеш изведе резервата Маркъс Рашфорд, който оформи крайното 3:0 с много елегантен завършващ удар покрай Лорис. 

Тотнъм - Манчестър Юнайтед 0:3

0:1 - Кристиано Роналдо (39)

0:2 - Единсон Кавани (64)

0:3 - Маркъс Рашфорд (86)

Тотнъм: Лорис, Емерсон, Дайър, Ромеро, Дейвис, Хойберг, Скип, Сон, Моура, Ло Селсо, Кейн

Ман Юнайтед: Де Хеа, Магуайър, Варан, Линдельоф, Шоу, Фред, Мактоминей, Уан-Бисака, Фернандеш, Роналдо, Кавани;