Ръководството на Манчестър Юнайтед е взело решение да се раздели с Жозе Моуриньо, ако той не успее да класира отбора в топ 4 и не му гарантира участие в Шампионска лига през следващия сезон.

Спряганите имена за поста на Специалния на „Олд Трафорд“ са тези на Зинедин Зидан и мениджъра на Тотнъм Маурисио Почетино.

След загубата с 1:3 в дербито срещу Манчестър Сити, „червените дяволи“ се намират на осмо място в класирането на Висшата лига и изостават с 12 точки от „гражданите“.

Според информацията в английската преса, шефовете на Манчестър Юнайтед са поставили ултиматум пред Моуриньо, който е наясно с техните намерения.

Ръководството на Манчестър Юнайтед иска да вземе Почетино за заместник на Специалния, но е наясно с трудностите, които ще има, тъй като аржентинецът има договор с Тотнъм до лятото на 2023 година. Самият Почетино през последните дни се опита да спре слуховете по свой адрес.

Жозе Моуриньо има договор с Манчестър Юнайтед до лятото на 2020 година, а в него има клауза, която позволява на английския клуб да го прекрати преждевременно, като компенсира португалския специалист с едногодишната му заплата в размер на около 15 милиона паунда, ако бъде освободен по-рано.

Шефовете на Манчестър Юнайтед не са никак доволни от отношението и поведението на Моуриньо, който се оплаква публично от своите преки начални. Португалецът остана крайно недоволен, че през миналото лято ръководството не удовлетвори неговото желание и клубът не бе достатъчно активен на трансферния пазар.

Моуриньо не спира да се оплаква от липсата на инвестиционен капацитет в Манчестър Юнайтед.

Клубът би претърпял много сериозни финансови загуби, ако не се класира за Шампионска лига през следващия сезон, което със сигурност ще доведе до уволнението на Жозе Моуриньо.