Раул Росас Младши се наслади на грандиозно завръщане в октагона с победа пред пламтяща публика в UFC Noche в събота вечерта. Мексиканско-американският боец в категория петел за първи път придоби известност с появата си в претендентските серии на Дейна Уайт миналата година, побеждавайки Мандо Гутиерес, когато беше само на 17 години, за да стане най-младият боец, който някога е сключвал договор с UFC.

Росас последва това с успешен дебют в октагона на UFC 282 през декември, побеждавайки Джей Перин чрез събмишън в първия рунд, за да спечели $50 000 бонус за представяне. Инерцията на сега 18-годишния боец обаче беше моментално спряна, тъй като той претърпя първото си поражение в кариерата си като професионалист през април – със съдийскорешение срещу Кристиан Родригес в Маями, Флорида.

Основно място в картата на UFC в събота, оглавено от реванша между Алекса Грасо и Валентина Шевченко, даде възможност на Росас да се възстанови от загубата. Изправен срещу Терънс Мичъл (14-3), Росас не губи време, за да се наложи в октагона, приземявайки ляво кроше в началото на първия рунд, за да  прати съперника на земята. Следвайки опонента си до тепиха, Росас продължи да нанася удари. Реферът Марк Смит даде достатъчно възможности на Мичел да подобри позицията си, но беше принуден да се намеси, тъй като атаката продължи, присъждайки на Росас първата му победа с технически нокаут в UFC след само 54 секунди от първия рунд.