Американецът Раул Росас е на път да влезе в историята като най-младият боец в историята на UFC. 17-годишният ММА боец подписа договор с компанията на Дейна Уайт и ще направи дебюта си в октагона на 20 септември в Conteder Series. Там той ще се изправи срещу Мандо Гутиерес в категория петел.

Ако в този бой тинейджърът впечали Дейна Уайт, може да подпише договор с UFC и да се превърне в най-младият боец в историята. Досега този рекорд държи Чейс Хопър от категория перо. Той беше на 19 години, когато направи своя първи мач в UFC.

Спортната комисия на Невада, която следи Contenders series на Дейна Уайт в Лас Вегас, разреши на Росас да участва, въпреки че е под 18 г. По законите ако боеца няма 18 г. трябва да получи разрешението на комисията, а тя го дава само ако специални условия бъдат спазени.

Треньор на Росас е баща му – Раул Росас старши, така че едва ли ще има някакви проблеми за лиценза. В молбата за изключението ще присъства подписано съгласие от родителите му. Тинейджърът навършва 18 г. през октомври, така че има голям шанс той вече да е на нужната възраст, когато направи своя дебют в UFC.

Досега Росас се би в Ултимейт Уориър Чалъндж в Мексико, където условията за участие не са толкова сериозни. Следващият съперник на Росас – Мандо Гутиерес е на 25 г. и има много повече опит.

Много от бойците на UFC първо минават през Contender Seires. Такъв е случаят с Джими Крут, Шанън Рос и Джак Дела Мадалена.

Макар Росас да е само на 17 има и по-млади бойци от него в историята. ММА Promotion ONE подписа с Виктория Лий, когато тя бе само на 16 г. и ходеше още в гимназия когато направи своя дебют.