Безспорният непобеден шампион в лека категория Хабиб Нурмагомедов e изпълнил своето обещание към Дъстин Порие. Двамата се срещнаха в главната битка на събитието в Абу Даби и след като Нурмагомедов го победи със събмишън, бойците си размениха тениските и шампионът сподели, че ще я продаде, а парите ще прати на съперника си за неговата благотворителна фондация.

"Това е велико. Нямах представа, че ще направи нещо подобно. Събра толкова много пари. Това е най-голямото дарение, което някога сме получавали във фондацията, и ще направим страхотни неща с него. Ще помогнем на толкова много хора", каза Порие.

В интеврю за "MMAJunkie" Порие сподели, че Хабиб продал тениската за 100 000 долара и му ги изпратил. Дъстин сподели, че парите ще отидат за направата на кладенци за вода в Уганда, както и за ремонт на вече съществуващи такива в училище и сиропиталище в страната. 

"Наистина съм благодарен. Не знам дали той е помогнал за сумата, или е продал тениската за цели 100 хиляди. Нямах шанса да разговарям с него и да му благодаря лично. Разговарях само с мениджъра му, който дари парите. Невероятно е." 

Малко по-късно президента на UFC Дейна Уайт сподели, че ще дари същата сума за фондацията на Порие