Алешандре Пантоха е новият шампион нa UFC в категория муха. Пантоха детронира Брандън Морено, като спечели и третата битка помежду им. Това стана по време на UFC 290, което се проведе в Лас Вегас. В миналото Пантоха вече имаше 2 победи над мексиканеца.

Битката между двамата продължи 5 рунда и завърши с победа за Пантоха с разделно решение - (46–49, 48–47, 48–47).

Първият рунд беше много силен за Пантоха, който опита събаране, но не успя. После той вкара ляво кроше и прати Брандън на земята. Пантоха започна да вкарва лакти, опитвайки се да нокаутира противника. Морено се изправи, но беше наранен от лактите на бразилеца.

Във втория рунд Морено обърна нещата и от своя страна започна да натиска с удари. Морено пренесе битката на земята, но двамата бързо се изправиха. В последните секунди Морено свали Пантоха и взе този рунд.

В третия рунд Морено вкара лакът и направи рана на противника. Последваха брутални размени на удари. Пантоха пренесе Морено на земята, а Брандън опита събмишън, но не успя.

В четвъртия рунд двамата размениха здрави попадения. Алешандре пренесе битката на земята и печелеше ценни минути контрол. В края на рунда двамата пак се изправиха и размениха удари.

В петия рунд отново имаше размяна на удари, като по-доброто беше за Пантоха. Брандън вкара лакти, а Пантоха го свали на земята. Алешандре скочи на гърба на Морено. В този най-важен рунд Пантоха просто надлъга Морено. Така битката стигна до решение, което беше разделно за бразилеца - (46–49, 48–47, 48–47). Това е 4-та поредна победа за Пантоха и той шампион в категория муха.