Една от легендите на Етър (Велико Търново) Калоян Чакъров се завърна в родния си отбор и поема поста треньор на вратарите, който досега заемаше Христо Иванов, съобщават от футболния клуб.

Чакъров, който е единственият футболист, ставал шампион на България и с юношите, и с мъжете на Етър, бе в треньорския щаб на "виолетовите" дълги години до лятото на 2021. След това той работи като треньор на вратарите в школата на Ботев (Пловдив), а от днес влиза в треньорския щаб на Емануел Луканов.

"Завръщам се у дома. Когато те покани родният клуб, не се отказва! Благодаря на ръководството на Ботев (Пловдив), имах честта и удоволствието да работя в най-добре организирания клуб, в страхотна атмосфера и с невероятни професионалисти. Благодаря им и за разбирането, което проявиха", казва той.

"Решението да се завърна в Етър е предизвикано и от лични мотиви от семейно естество. Има житейски ситуации, които са приоритет. Вече съм част от треньорския щаб и всички сме в услуга на клуба. В момента Етър разполага с двама много добри млади вратари, познавам отлично качествата им. Никога не е късно да се обзаведем и с някой по-опитен. Селекцията е отворена.

"С Емо Луканов се познаваме отдавна, израснали сме заедно, нашите родители са играли заедно. Имаме обща история в чужбина и сходни разбирания за футбола. Ще направя всичко възможно, за да се постигнем общата цел" /БТА